مهارت های مدیریتی چیست؟ + معرفی 6 مهارت ضروری


مهارت های مدیریتی چیست؟ + معرفی 6 مهارت ضروری
زمان مطالعه: 6 دقیقه
مهارت های مدیریت توانایی هایی هستند که دستیابی به اهداف را در سازمان ها تسهیل می کنند.
شاید فکر کنید مهارتهای مدیریتی تنها برای افرادی در پستهای مدیریتی لازم هستند، اما اینطور نیست. در واقع، برای موفقیت در هر عنوان شغلی و هر سطحی باید مهارت های مدیریتی متناسب با خود را یاد بگیرید.
خواه یک دانش آموز، معلم، کار آفرین یا مدیر عامل، هر کسی که در نقشی که شامل نفوذ بر دیگران و تصمیم گیری باشد، می تواند از مهارت های مدیریتی قوی بهره مند شود. مهارت های مدیریتی در نقش هایی که حتی شامل رهبری دیگران نمی شود نیز ضروری است. این ها مهارت هایی هستند که به شما کمک می کنند تا اعتماد به نفس داشته باشید و حتماً در پیشرفت شغلی شما به سمت موقعیت های بهتر کمک می کند.
افراد زمانی در موقعیت شغلی خود پیشرفت می کنند که مهارت های مدیریتی و رهبری خود را بهبود می بخشند. اما مهارت مدیریت دقیقاً چیست؟ چه زمانی باید از مهارت های مدیریتی استفاده کنیم؟
فهرست مطالب
مدیریت چیست؟
مدیریت یعنی هماهنگی و اداره کلی یک سازمان یا کسب و کار.
این شامل رسیدگی به پروژه ها یا وظایف خاص، نظارت بر کارمندان و کارگران و منابع، اطمینان از اجرای روان عملیات و واگذاری اختیار در صورت لزوم است.
بسته به اندازه یک سازمان یا یک کسب و کار، مدیران ممکن است نیاز به مشاوره در مورد بودجه یا تصمیمات مالی، مذاکره با فروشندگان یا مشتریان، توسعه سیاست ها و رویه های شرکت و مدیریت افراد داشته باشند.
مهارتهای حل مسئله و ارتباطات، توانایی رهبران را برای تفکر استراتژیک و تصمیمگیری مؤثر که به نفع سازمانها باشد، بهبود میبخشد.
در مدیریت، شما محیطی را ایجاد می کنید که افراد را قادر می سازد که خود را توسعه دهند تا بتوانند به اهداف خود برسند. این مفهوم در تمام سطوح یک سازمان، از پایین ترین رتبه تا بالاترین، وجود دارد.
علاوه بر این، شامل تنظیم استراتژی سازمان و هماهنگی تلاش های کارکنان برای دستیابی به اهداف آن است و برای دستیابی به این اهداف از منابع موجود مانند منابع مالی، طبیعی، فناوری و انسانی استفاده می کند.
چرا مهارت های مدیریتی مهم هستند؟
مهارت های مدیریتی برای کمک به شما در نظارت موفقیت آمیز یک کسب و کار مهم هستند.
مدیرانی که مهارت های مدیریتی بالایی دارند، دارایی بزرگی برای هر سازمانی هستند. آنها روحیه کارکنان را افزایش می دهند، بهره وری و فروش را بهبود می بخشند و تیم های موثرتری ایجاد می کنند.
مدیران با استفاده از مهارت ها و ویژگی های مثبت، افراد و پروژه ها را به سمت نتایج خاص هدایت می کنند. درک آنها از مسئولیتپذیری در یک سازمان و توانایی آنها در کار با بسیاری از شخصیتها، اهمیت داشتن مهارتهای مدیریتی قوی را نشان میدهد.
علاوه بر این، چه مدیر خط مقدم کسبوکار باشید و چه بخشی از تیم اجرایی، مهارتهای مدیریتی در کل شرکت برای به دست آوردن نتایج و دستیابی به رشد ضروری هستند.
همچنین، از آنجایی که کارمندان پایه و اساس هر تلاش تجاری موفقی هستند، استخدام و توسعه کارکنان مدیریتی قوی کلید ایجاد یک سازمان پر رونق است.
انواع مهارت های مدیریت چیست؟
مهارت های مدیریتی شامل حوزه های متعددی از مسئولیت، مانند برنامه ریزی و واگذاری وظایف، تصمیم گیری و ایجاد انگیزه در کارکنان است.
در زیر بخشهای مهمی از مهارتهای مدیریتی فهرست شدهاند که برای تبدیل شدن به یک مدیر عالی نیاز به توسعه دارند.
1. مهارت حل مسئله
این مهارت به شما این امکان را می دهد که مشکلات محل کار را به طور موثر حل کنید. این شامل تجزیه و تحلیل موقعیت ها یا مشکلات، شناسایی راه حل های جایگزین و اجرای راه حل های موثر است.
علاوه بر این، این یک مهارت نرم است که شامل شناسایی مشکلات، کاوش و ارزیابی گزینه ها و انتخاب بهترین راه حل است.
داشتن مهارت های موثر در حل مسئله تقریباً در هر شغلی در هر سطحی سودمند است.
2. مهارت های فنی
مهارتهایی که از طریق استفاده و کسب تخصص در کارهای فیزیکی یا دیجیتالی به دست میآیند، مهارتهای فنی را تشکیل میدهند.
مهم ترین این مهارت ها شامل تسلط بر ریاضیات، کامپیوتر و فناوری اطلاعات کار می باشد.
3. مهارت های بین فردی
همچنین به عنوان مهارت های مردمی شناخته می شود، مهارت های بین فردی به نحوه ارتباط و تعامل شما با دیگران مربوط می شود.
از این مهارت ها می توان به توانایی شما در برقراری ارتباط، مذاکره، ایجاد انگیزه و کار با دیگران اشاره کرد.
4. تفویض اختیار
«تفویض اختیار» یک جنبه اساسی مدیریت است. این شامل واگذاری مسئولیت ها به افراد دیگر و مدیریت عملکرد آنها است.
در اصل، به عنوان یک مدیر، تفویض اختیار به شما این امکان را می دهد که شما به وظایف مهم تر یا با اولویت بالا رسیدگی کنید و در عین حال سایر وظایف نیز توسط دیگران و به درستی انجام شوند.
5. ارتباط مؤثر
مهارت «ارتباط مؤثر» به شما کمک می کند تا از طریق پیامهای شفاهی و غیرکلامی واضح و مختصر مانند زبان بدن، لحن، تماس چشمی و حالات چهره بر افراد تأثیر زیادی بگذارید.
6. مدیریت زمان
مدیریت زمان شامل برنامه ریزی و تنظیم زمان برای اختصاص دادن به وظایف مختلف است. افرادی که زمان را به طور موثر مدیریت می کنند ممکن است در زمان کمتری به موفقیت بیشتری دست یابند، کمتر احساس استرس کنند و در حرفه خود موفق شوند. مدیریت زمان از ابتدایی ترین و ضروری ترین مهارت های یک مدیر موفق می باشد.
چگونه مهارت های مدیریتی خود را توسعه دهیم؟
بهترین راه، یادگیری از سایر مدیران و رهبران و تمرین است. باید از تجربه های مدیرانی که با تلاش و خلاقیت توانسته اند به درجات بالا برسند استفاده کرد.
همچنین، می توانید با شناسایی نقاط ضعف و قوت خود، توانایی های مدیریتی خود را توسعه دهید و سپس برای بهبود آنها اقدام کنید. بهترین مدیران می دانند که چگونه به طور موثر ارتباط برقرار کنند، نقش ها را به طور مناسب تفویض کنند و به تیم خود انگیزه دهند.
علاوه بر این، با فکر کردن به مهارت های خود به عنوان یک رهبر و تلاش برای تقویت آنها، می توانید مدیر بهتری شوید.
یکی از مهمترین راهها الگوبرداری است، به ویژه وقتی صحبت از ارزشگذاری برای دیگران، صادق بودن و اخلاق مداری و حفظ تعهد به استانداردهای رفتاری بالا باشد.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
10 کاربرد مدیریت در زندگی روزمره
ما از مهارت های مدیریتی برای سازماندهی وظایف، پول و زمان خود استفاده می کنیم. ما همچنین از مهارت های مدیریتی استفاده می کنیم تا روابط خود را با افراد دیگر تقویت کنیم.
چگونه حرفه ای با افراد مذاکره کنیم؟
چه در حال مذاکره برای حقوق خود در یک شغل جدید، چه مذاکره برای شروع یک کسب و کار و چه مذاکره برای شرایط مراسم ازدواجتان باشید، باید بدانید مذاکره مهارتی است که هر حرفه ای به آن نیاز دارد.
6 نکته مدیریتی برای بهبود وضعیت مالی
برای بهبود وضعیت مالی خود حتماً به شغلی با درآمد بالاتر یا درآمدی اصطلاحاً بادآورده نیاز ندارید. برای بسیاری از مردم، مدیریت بهتر پول تنها چیزی است که برای کاهش مخارج، بهبود توانایی سرمایه گذاری و پس انداز و دستیابی به اهداف مالی که زمانی غیرممکن به نظر می رسید، نیاز است.
دیدگاهتان را بنویسید